Multifunkciós üvegek

Az emelkedő energiaárak, mind környezettudatosabb életmódunk és nem kevésbé saját kényelmünk miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók, bejárati ajtók, ezen belül pedig a megfelelő üvegezés kiválasztása.

A forró nyári napokon az ablakokon keresztül, besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére átlagosan több, mint 400 Watt/m2 napenergia esik. A hagyományos bevonat nélküli hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77 % -át ereszti át a lakótérbe.

Magyarországon is elterjedt Low-E bevonatosa üvegszerkezetek esetében ez az érték körülbelül 63 % ami még mindig elég magas ahhoz, hogy gyakran elviselhetetlen kánikulát teremtsen otthonunkban.

 

Miért ajánljuk a multi funkciós üvegszerkezeteket a nyílászárókba?

  • Kitűnő napvédelem - különlegesen alacsony napenergia áteresztési lehetőséget biztosíthatnak
  • Ellen állóképesség - Lehet edzeni és hajlítani
  • Gazdaságos - Költséghatékony, a beruházások gyorsan megtérülnek
  • Kényelmes - Nagyobb komfortérzet nemcsak nyáron, hanem a forró éghajlatú országokban is
  • Feltűnés - különösebb feltűnés nélkül használható, színtelen
  • Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetve

 

ClimaGuard Solar bevonatot tartalmazó szigetelőüveg szerkezetek

A ClimaGuard Solar bevonattípus sokoldalúságának köszönhetően - mivel a kiváló téli hővédelem mellett napvédelmet is nyújt - hamar népszerűvé vált a vevők körében, számos családi- és társasház nyílászáróiba építették be ill. a referenciák között több iskolaépület is szerepel. A hő- és napvédő, multifunkciós bevonatos üvegtípus 4, 6, 8 mm vastagságban és 6, 8 ill. 9 mm vastag VSG ragasztott biztonsági üveg formában áll rendelkezésre, ez lehetővé teszi a nagyobb tok- és szárnyméretű nyílászárók üvegezését és a biztonsági üvegezés kivitelezését.


Miért ajánljuk?

A ClimaGuard Solar üvegezés lényege, hogy elérhető áron olyan terméket kínáljanak a vevőknek, amely minden évszakban biztosítja a komfortérzetet a belső térben, az ablak közeli régióban is, miközben jelentős fűtési- és hűtési költséget takarít meg a felhasználó.

A ClimaGuard Solar a már megszokottnak mondható - argon gáztöltésű üvegszerkezet esetén - Ug=1,1 W/m²K ( 4 ClimaGuard Solar - 18 - 4 Lowe) kiváló hőszigetelő érték mellett a nyári napvédelemről is gondoskodik, kb. g=42 % összenergia-áteresztése által a nyári hűtési költségek is csökkenthetők; ugyanakkor ez a g érték nem annyira alacsony, hogy a tavaszi ill. őszi hőnyereségből ne részesülne a felhasználó. Az üvegtípus 4, 6, 8 mm vastagságban ill. 33.1 VSG, 44.1 VSG, 44.2 VSG ragasztott biztonsági üveg kivitelben hozzáférhető, így valóban kielégíti a lakossági célú felhasználás lehetséges követelményeit. A bevonattípus hőszigetelő szerkezetben a 2. vagy 3. pozícióban helyezhető el - utóbbi esetben a szerkezet összenergia-áteresztése kb. g=47%.
Szelídítse meg az időjárást!


Legyen zord tél vagy forró nyár, a multifunkciós ClimaGuard® Solar üvegezésű ablakokkal jól érezheti magát otthonában, ráadásul még jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat, miközben a lakásba jutó természetes napfényről sem kell lemondania.
Az emelkedő energiaárak miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. A ClimaGuard® Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, különlegesen vékony bevonat található. Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés (66%), a kiváló hőszigetelés (Ug=1,0 W/m2K), valamint a naphő elleni védelem (a naphőnek csak a 42%-át ereszti át), egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel.
Energiamegtakarítás télen


A ClimaGuard® Solar üvegekkel - kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően - kétszer annyi fűtési energiát spórolhat meg a hideg napokon, mint a hagyományos hőszigetelő üvegezésű ablakokkal. Ez éves szinten egy átlagos családi ház esetében több tízezer forintot jelenthet, és nemcsak pénztárcáinkat, de környezetünket is jelentősen kíméli.